Covid-19 test

sneltest covid19

Wilt u een Covid-19 test laten verrichten? Dit kan via onze praktijk. Wij zijn op de hoogte van de meest recente inzichten in Covid-19 via geaccrediteerde bijscholingen en hebben onder andere ruim 15 jaar ervaring in het adviseren van reizigers m.b.t. infectierisico’s als bevoegd reizigersgeneeskundige. Onze praktijk is geen teststraat. Dit houdt in dat wij werken uitsluitend op afspraak en streven naar een zo persoonlijk mogelijk contact met de klant. De resultaten zullen wij met u bespreken en alle vragen zullen wij beantwoorden. Bij Covid-19 bestaat er een meldingsplicht. Bij een positieve uitslag informeren wij de GGD.

Een Covid-19 test, zoals iedere medische test, heeft een specifieke indicatie en dient volgens een strikte procedure verricht te worden. Dit lichten wij hieronder verder toe.

Wat is het verschil tussen een PCR test en een antigeen test?

Op dit moment is de PCR-test de standaard. Dit is een hele gevoelige test die ook een klein deeltje van het virus kan aantonen. Het nadeel van deze test is dat deze uitgevoerd wordt in een laboratorium en dat het vaak langer duurt voordat u een afspraak kunt maken en de uitslag heeft.

De nieuwe antigeen test meet de aanwezigheid van eiwitten op de oppervlakte van het virus. Hierop is al na een kwartier de uitslag te zien.

Het resultaat is een momentopname en bij een negatief resultaat is het niet uitgesloten dat u een paar dagen later ziek kunt worden. Dit geldt  zowel voor de PCR als voor de antigeen test.

Voor wie kan een Covid-19 test ingezet worden?

PCR-test heeft de voorkeur bij patiënten met ernstige klachten passend bij Covid-19. Hetzelfde geldt voor het gezondheidszorgpersoneel. De test wordt in dit geval verricht door de GGD.

Voor alle mensen buiten de gezondheidszorg met milde klachten is de antigeen test een goed alternatief voor de PCR-test.

Voor asymptomatische mensen zijn beide tests minder betrouwbaar. Wij kunnen echter de tests in een aantal gevallen verzorgen. Indien u bijvoorbeeld voor uw werk naar een land moet gaan waar een PCR vereist wordt, kunt u hiervoor een afspraak met ons maken. In het geval een antigeen test wordt vereist, kunnen wij dit uiteraard ook voor u verzorgen. Een antigeen test wordt echter in de meeste gevallen niet geaccepteerd om te kunnen reizen.

Op welk moment kan Covid-19 test  het best verricht worden?

In het geval een PCR test verricht wordt, houdt u er dan rekening mee dat wij de resultaten minimaal 48 uur na de test afname kunnen aanleveren. Er kan echter een onverwachte vertraging optreden, waardoor het iets langer kan duren. In het geval u een non Covid-19 verklaring nodig heeft, dient de test niet langer dan een bepaalde termijn (meestal 72 uur voor vertrek) afgenomen te worden. Derhalve adviseren wij u op tijd contact op te nemen om een afspraak te maken.

Voor een antigeen test bij klachten adviseren wij de test te verrichten binnen één à twee dagen na het optreden van de klachten. In dit geval is de gevoeligheid van de test het hoogst. Mocht u al wat langer klachten hebben is de hoeveelheid virus dat aanwezig is erg laag en neemt ook de gevoeligheid van de test af. Neemt u zo snel mogelijk contact op na het optreden van de klachten. Indien de test voor een certificering verricht dient te worden is dit uiteraard niet van toepassing.

Prijs (PCR test)

120
  • Inclusief non Covid-19 verklaring

Prijs (antigeen test)

70