Covid-19 test

sneltest covid19

Wilt u een Covid-19 test laten verrichten? Dit kan via onze praktijk. Wij zijn op de hoogte van de meest recente inzichten in Covid-19 via geaccrediteerde bijscholingen en hebben onder andere ruim 15 jaar ervaring in het adviseren van reizigers m.b.t. infectierisico’s als bevoegd reizigersgeneeskundige. Onze praktijk is geen teststraat. Dit houdt in dat wij werken uitsluitend op afspraak en streven naar een zo persoonlijk mogelijk contact met de klant. De resultaten zullen wij met u bespreken en alle vragen zullen wij beantwoorden. Bij Covid-19 bestaat er een meldingsplicht. Bij een positieve uitslag informeren wij de GGD.

Een Covid-19 test, zoals iedere medische test, heeft een specifieke indicatie en dient volgens een strikte procedure verricht te worden. Dit lichten wij hieronder verder toe.

Wat is het verschil tussen een PCR test en een antigeen test?

Op dit moment is de PCR test de standaard. Dit is een hele gevoelige test die ook een klein deeltje van het virus kan aantonen.
De nieuwe antigeen test meet de aanwezigheid van eiwitten op de oppervlakte van het virus.
Het resultaat is een momentopname en bij een negatief resultaat is het niet uitgesloten dat u een paar dagen later ziek kunt worden. Dit geldt  zowel voor de PCR als voor de antigeen test.

Voor wie kan een Covid-19 test ingezet worden?

PCR-test heeft de voorkeur bij patiënten met ernstige klachten passend bij Covid-19. Hetzelfde geldt voor het gezondheidszorgpersoneel. De test wordt in dit geval verricht door de GGD.
Voor alle mensen buiten de gezondheidszorg met milde klachten is de antigeen test een goed alternatief voor de PCR test.
Indien u  voor uw werk of voor vakantie naar een land moet gaan waar een PCR test of antigeen test vereist wordt, kunt u hiervoor een afspraak met ons maken.

afspraak