Sneltest Covid-19

sneltest covid19

Wilt u een sneltest Covid-19 laten verrichten? Dit kan via onze praktijk. Wij zijn op de hoogte van de meest recente inzichten in Covid-19 via geaccrediteerde bijscholingen en hebben onder andere ruim 15 jaar ervaring in het adviseren van reizigers m.b.t. infectierisico’s als bevoegd reizigersgeneeskundige. Onze praktijk is geen teststraat. Dit houdt in dat wij werken uitsluitend op afspraak en streven naar een zo persoonlijk mogelijk contact met de klant. De resultaten zullen wij met u bespreken en alle vragen zullen wij beantwoorden. Bij Covid-19 bestaat er een meldingsplicht. Bij een positieve uitslag informeren wij de GGD.

De sneltest, zoals iedere medische test, heeft een specifieke indicatie en dient volgens een strikte procedure verricht te worden. Dit lichten wij hieronder verder toe.

Wat is het verschil tussen een PCR test en een sneltest?

Op dit moment is de PCR-test de standaard. Dit is een hele gevoelige test die ook een klein deeltje van het virus kan aantonen. Het nadeel van deze test is dat die uitgevoerd wordt in een laboratorium en dat het een aantal uur tot dagen duurt voordat u de uitslag heeft. Gezien de huidige testcapaciteit duurt het bovendien vaak heel lang voordat u een afspraak kunt maken.

De nieuwe antigeen test meet de aanwezigheid van eiwitten op de oppervlakte van het virus. Hierop is al na een kwartier de uitslag te zien.

Het resultaat is een momentopname en bij een negatief resultaat is het niet uitgesloten dat u een paar dagen later ziek kunt worden. Dit geldt echter zowel voor de sneltest als voor de PCR test.

Voor wie kan de test ingezet worden?

Voor alle mensen buiten de gezondheidszorg met milde klachten is de sneltest een goed alternatief voor de PCR-test. PCR-test heeft echter de voorkeur bij patiënten met ernstige klachten passend bij Covid-19. Hetzelfde geldt voor het gezondheidszorgpersoneel. Voor asymptomatische mensen is de test minder betrouwbaar (dit geldt echter ook voor de PCR test). Indien echter een sneltest vereist wordt voor uw werk of voor andere redenen kunnen wij u ook helpen.

Wanneer kan de test het best verricht worden?

Indien de test plaatsvindt binnen één à twee dagen na het optreden van de klachten, is de gevoeligheid van de test het hoogst. Mocht u al wat langer klachten hebben is de hoeveelheid virus dat aanwezig is erg laag en neemt ook de gevoeligheid van de test af. Neemt u dan zo snel mogelijk contact op na het optreden van de klachten.

Prijs

70incl. BTW
  • betaling per pin