Vliegmedische keuring

vliegmedische keuring

Een vliegmedische keuring dient periodiek verricht te worden voor al het vliegend personeel (piloten en cabin attendants), alle sportvliegers en de drone vliegers. Wij zijn geautoriseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om keuringen voor de luchtvaart te verrichten volgens de richtlijnen van de EASA regelgeving. Bij ons kunt u terecht voor een vliegmedische keuring klasse 1 (geen initiële), klasse 2, LAPL en cabin attendant.

Mijn naam is Michele Di Maio. Ik ben gaan werken met de luchtvaart sinds 1999. Toen ben ik begonnen met vliegmedische keuringen bij het Aeromedisch Instituut in Soesterberg, waar ik 3 jaar heb gewerkt. Later ben ik in dienst geweest van het Aviation Medical Center gedurende ruim 14 jaar en van het KLM Aeromedisch Instituut de afgelopen jaren. In deze jaren heb ik duizenden vliegmedische keuringen verricht.

Ik ben geen piloot. Jaren geleden vond ik het vliegen zelfs eng. Later, na te hebben kunnen vliegen als gast in de cockpit bij verschillende maatschappijen en veel gesprekken met vliegers gevoerd te hebben, heb ik begrepen dat de luchtvaart een sector is die zich juist onderscheidt in het streven naar veiligheid. Ik ben steeds meer geïnteresseerd geraakt, onder andere in de technische en menselijke aspecten van het vliegen.

Ik ben “zelfstandig” ondernemer. Dit houdt in dat ik in mijn praktijk echt alles zelf doe, wat als gevolg heeft dat ik de keuring snel en efficiënt kan laten verlopen. Ik neem wel de tijd om de klant goed te informeren over wat er wordt gedaan en er is altijd ruimte om vragen te stellen.

Mijn ambitie is het vliegen nog iets veiliger te maken met mijn onderzoeken. Mijn droom is om een intercontinentale vlucht in de cockpit mee te kunnen maken. Dit is mij nog niet gelukt. Een andere droom is, aangezien mijn hobby fotograferen is, mooie foto’s te kunnen maken vanuit een cockpit. Wie weet!